Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира горещата тема за исканото

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира горещата тема за исканото
Коментари Харесай

Демерджиев: Софийското метро има неплатени задължения от над 11 милиона лева към МВР

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира горещата тематика за желаното премахване на главния прокурор Иван Гешев.

„ Както знаете аз бях част от екипа на професор Янаки Стоилов, който изиска отстраняването на основния прокурор.

За мен това искане има  политически привкус .

Много  притеснително е, в случай че политическите партии имат такова въздействие във Висш съдебен съвет , че да могат да обезпечат друг резултат.

Ако правосъдната промяна се свежда до промяната на основния прокурор, ще бъде доста тъжно и ще бъде замяна на тези упования.

Към промяната му пораждат два въпроса.  

Важно е кой ще размени основния прокурор и дали няма да е състезател от същия тим “.

Това заяви служебният министър  Иван Демерджиев  след изключително съвещание на Столичния общински съвет.

Много значимо е да се знае за какво се сменя основният прокурор тъкмо сега.  Ако Иван Гешев искаше да предотврати тези събития, то той трябваше да ускори работата си по висящи досъдебни производства и по този метод да отнеме опцията  на някои хора да се саморазправят с него.

Това  безучастие на основния прокурор не търпя.  Възникна въпросът дали не е предприел  деяние, което да тормози някого „, съобщи служебният министър.

Малко по-рано от Софийска градска прокуратура не разрешиха да се изнася информация , обвързвана с атентата против Иван Гешев. „ Със сериозна демонстрация на некомпетентност  те могат да не разрешават, само че не и на мен.  Искам да ги уведомя, че  постоянно ще срещам българските жители с истината „, изрично отговори на журналистически въпрос по тематиката Демерджиев.

Той съобщи, че софийското метро има неплатени отговорности от над 11 милиона лв. към Министерство на вътрешните работи.  „ Имаме близо 11 милиона лв. неплатени отговорности, които се поемат от бюджета на Министерство на вътрешните работи. Съвсем ясно е, че „ Метрополитенът “ би трябвало да си изплати тези отговорности “, сподели Демерджиев.

Министърът разгласи, че  от 9 юни 200 служители на реда повече ще стартират да патрулират в София.

За последната година с 25% повече са глобените водачи.  Има сигнали за голям брой нарушавания в страната. Поръчали сме нови коли, стотици камери, както и проби за алкохол и опиати “, сподели той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР